Start | Nieuws | Waarom voor 1 januari 2017 uw nieuwe boot aankopen?
Waarom voor 1 januari 2017 uw nieuwe boot aankopen?

Waarom voor 1 januari 2017 uw nieuwe boot aankopen?

Belangrijk!! Alleen nog ECT motoren leverbaar voor 2017 modeljaar.

De 28 lidstaten van de Europese Unie hebben besloten om een verandering aan te brengen in het RCD (Recreational Craft Directive) / (Richtlijn Pleziervaartuigen) met betrekking tot de emissies van motoren met een ingangsdatum van 1 januari 2017. Dit betekent dat alle fabrikanten van pleziervaartuigen alleen nog boten in de EU mogen verkopen met ECT motoren (gekatalyseerde motoren).

Als overgangsperiode maakt het RCD het mogelijk om dealers die nog boten op voorraad hebben zonder gekatalyseerde motoren deze te kunnen verkopen, zolang deze door de fabrikant voor het einde van 2016 zijn uitgefactureerd. Deze boten kunnen wij dus nog zonder problemen aan de eind gebruiker verkopen en registreren voor garantie.

Wat betekent dit voor boten die na 1 januari 2017 geleverd worden?

De gekatalyseerde motoren (ECT Motoren) hebben een flinke meerprijs ten opzichte van de motoren zonder ECT. Bij de kleinere boten is deze prijsstijging in verhouding tot de grotere duurde boten het meest significant. Daarnaast is MerCruiser gestopt met de productie van de 3.0L / 135 Pk motoren en zal deze niet veel langer beschikbaar zijn voor nieuwe Bayliner of Sea Ray modellen. Als voorbeeld is de Sea Ray 19 SPX nu nog standaard leverbaar met een MerCruiser 3.0L L-4 (135 Pk) vanaf € 31.950,- euro. De meerprijs van een MerCruiser 4.5L V6 MPI (200 Pk) ECT motor na 1 januari 2017 is € 8.190,- euro.

Doe hiermee uw voordeel en bestel snel uw sportboot voor volgend vaarseizoen.

Dit voorkomt dat u meer geld kwijt bent voor een ECT motor die u buiten de emissie eisen niet méér plezier gaat leveren.

Daarnaast hebben wij nog een paar extra voordelen voor de snelle beslissers.

Aankoop nieuwe boot zonder inruil:

  • 25% aanbetaling bij order, restant betaling voor levering.

Bij aankoop nieuwe boot met inruil van uw huidige boot:

  • Inruilboot als aanbetaling.
  • Restant betaling bij binnenkomst boot.
  • Geen kosten winterstalling.
  • Geen kosten voor winterklaar maken en onderhoud.
  • Verzekering stop zetten tot levering nieuwe boot.

Bovenstaande geldt ook bij de aanschaf of bij inruil van een occasion.

Facebook

Top
Lagoworks