HSBC naar nieuwe locatie, met nieuwe mede-eigenaren

HSBC naar nieuwe locatie, met nieuwe mede-eigenaren

HSBC naar nieuwe locatie, met nieuwe mede-eigenaren

2021-03-13

Holland Sport Boat Centre (HSBC) gaat verhuizen. Naar een locatie vlakbij de huidige plek. Hiervoor heeft de onderneming nieuwe mede-eigenaren gekregen. Pieter en Saskia van den Broek alsook het bestaande personeelsteam blijven het vertrouwde gezicht van HSBC.

Nautisch kwartier

HSBC gaat verhuizen naar de oksel van de op- en afrit naar de A10. Dit gaat gepaard met de ontwikkeling van een nieuw nautisch kwartier voor Amsterdam, dichtbij de huidige locatie van het watersportbedrijf. Het nautisch kwartier, dat Nautix Amsterdam zal gaan heten, moet dé plek worden waar watersport en recreatie binnen de ring A10 samenkomen.

HSBC zal zich hier begin 2023 vestigen met haar kantoor, showroom en werkplaats, wat het bedrijf een krachtige nieuwe impuls zal geven. Hiernaast komt er een prachtige horecalocatie voor  verschillende horeca ondernemingen met eindeloos uitzicht, over de nieuw te bouwen haven.

Tijdelijke jachthaven voor bestaande klanten

Alle HSBC-klanten die hun boot voorheen in de (reeds ontmantelde) jachthaven van HSBC hadden liggen, zullen per juli 2021 een ligplaats aangeboden krijgen in Nautix Marina, de jachthaven van het hierboven genoemde nautische kwartier. Om ervoor te zorgen dat deze goede relaties al per april 2021 over een ligplaats beschikken en kunnen gaan varen, wordt voor hen bij de huidige locatie van HSBC een tijdelijke jachthaven gerealiseerd. Het volledige team HSBC is alle ‘hands on deck’ om dat op tijd gerealiseerd te krijgen. 

De transformatie van huidige locatie naar de nieuwe locatie en de werkzaamheden zijn voor ons organisatievermogen een grote uitdaging, maar wij doen er alles aan om het voor u als relatie zo goed mogelijk te regelen en zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Wij danken u op voorhand voor uw begrip!

Nieuwe mede-eigenaren

De nieuwe mede-eigenaren van HSBC zijn Stéphane Cohnen en Jaap Schippers, ondersteund door investeerder Successor. Stéphane en Jaap hebben beiden ervaring op nautisch gebied. Stéphane was initiator van Stadshaven Amstelkwartier, de succesvolle jachthaven met horeca (George Marina) gelegen aan de Amstel in het Amstelkwartier. Jaap runde een aantal rederijen in Amsterdam en is de bedenker en eigenaar van E-Harbour, een keten van jachthavens bestemd voor elektrisch aangedreven boten.

Pieter & Saskia van den Broek: “Sinds de Gemeente begonnen is met de ontwikkeling van het Zeeburgereiland zijn wij ons aan het voorbereiden op de toekomst van HSBC op de schitterende nieuwe locatie. Een enorme organisatorische klus, zowel qua bouw alsook financieel. Wij zijn blij dat we met Jaap, Stéphane en Successor zeer betrokken partners aan ons hebben kunnen binden. We kijken ernaar uit samen HSBC 2.0 te gaan bouwen. Ons bedrijf in een prachtig nieuw jasje. En een geheel nieuwe jachthaven.”

Verheugd

Cohnen en Schippers: “We zijn zeer verheugd om samen met Pieter en Saskia het succes van HSBC te mogen voortzetten. HSBC is prachtig familiebedrijf dat al 65 jaar bestaat en in de nautische wereld synoniem is voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Om HSBC te verbreden zullen we naast de huidige hoogwaardige merken van het bedrijf, zoals Bayliner en Sea Ray, ook enkele mooie sloepenmerken gaan voeren.”

Om in de pas te lopen met de Amsterdamse ambitie van uitstootvrij varen, zal de werkplaats van HSBC een belangrijke rol gaan vervullen door gemotoriseerde boten om te bouwen tot e-boats. 

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Holland Sport Boat Centre: info@hollandsport.nl