Saxdor Yachts 320 GTO Dutch Powerboat of the Year 2021!

Saxdor Yachts 320 GTO Dutch Powerboat of the Year 2021!

Saxdor Yachts 320 GTO Dutch Powerboat of the Year 2021!

2021-10-15

Wij zijn verheugd te kunnen verkondigen dat de Saxdor Yachts 320 GTO is uitgeroepen is tot winnaar van de Dutch Powerboat of the Year 2021!

Hieronder het juryrapport:

In de Saxdor 320 GTO ziet de vakjury van de Dutch Powerboat of the Year 2021 een zeer veelzijdige en daardoor een voor een breed publiek toegankelijke boot met ook nog eens een verfrissend, innovatief ontwerp.

De boot spreekt met zijn moderne vormgeving een jong publiek aan en biedt bovendien een keur aan vindingrijke oplossingen waardoor de ruimte aan boord optimaal wordt benut. Zo kunnen de banken in de open kuip op verschillende manieren worden omgeklapt waardoor je naar wens met meerdere personen in de vaarrichting mee kunt kijken, rond de eettafel achterin kunt zitten, of een groot zonnebed kunt creëren. Een uitklapbaar deel aan weerszijden van de romp maakt de open kuip in een handomdraai
een meter breder.

De vaareigenschappen van de Saxdor 320 GTO zijn, geheel in lijn met het uiterlijk van de boot, zeer sportief. Met de maximale motorisering van 2 x 300 pk Mercury Verado noteerden wij een snelheid van 100 km/u. Hiermee is de boot echter wel zeer krachtig gemotoriseerd. Een optimale motorisering lijkt ons de optie van 2 x 225 pk. De boot is verder zeer wendbaar, laat zich gemakkelijk besturen, komt vlot in glijvaart waarbij de boeg nauwelijks omhoog komt en vaart - zelfs bij windkracht 4/5 op het IJmeer verrassend droog.

Na uitvoerig beraad waarbij alle hierboven aspecten zijn meegewogen heeft de vakjury dan ook de Saxdor 320 GTO uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Powerboat of the Year 2021!

Een volledig testverslag van de Saxdor Yachts 320 GTO staat gepland voor publicatie in het novembernummer van het tijdschrift Motorboot, dat eind oktober uit komt.

Namens de jury:

Arjen Rahusen , Voorzitter ( Exhibition: Hiswa te Water )
Peter Bosgraaf ( Jacht architect )
Epco Ongering ( Media: Boten te Koop )
Alfred Boer ( Media: Varen , Nautique )
Valerie Sambrink ( Media: Yachtfocus )
Paul van de Keybus ( Media: Varen )
Yvonne Zwaan ( Media: Motorboot )
Marinus van Sijdenborgh de Jong ( Media: Zeilen )
Inge Pont ( Media: Daemes en Heeren )
Alex Hoeve , secretaris ( Exhibition: Hiswa te Water )

#hollandsportboatcentre #nautix #saxdoryachts #mercurymarine #Botentekoop #varen #yachtfocus #motorboot #zeilen #daemesenheeren #hiswatewater 

Media