Saxdor Yachts

Saxdor Yachts

Saxdor Yachts

De man achter het revolutionaire nieuwe merk Saxdor is Sakari Mattila, de oorspronkelijke ontwerper en oprichter van de bekroonde bootmerken Axopar, Paragon, Aquador en XO. 

Het eerste type in de modellenlijn van het nieuwe merk Saxdor is een geheel nieuwe bootcategorie en wordt de scooter genoemd. Het is een compacte boot die het gemak en gebruiksgemak van een jetski combineert met de veiligheid en het comfort van een boot. 

De Saxdor 200 SPORT is een 20 ft buitenboordmotor aangedreven boot die bewijst dat betaalbaar varen niet betekent dat de kwaliteit, het onderhoud, de veelzijdigheid of sexy styling in het gedrang komen. 

Met een introductieprijs van € 23.500,-* inclusief een Mercury F100EFI (Command Thrust) gecombineerd met minimale onderhoudskosten, maakt de droom om het water op te gaan voor iedereen realiteit. De instapboot in combinatie met een buitenboordmotor van 100 Pk haalt een topsnelheid van 34 knopen (63 km/h), terwijl de grootste buitenboordmotor van 175 Pk een topsnelheid van meer dan 45 knopen (83 km/h) behaalt. De kleinste schroef pitch ooit getest door Mercury V6-motoren bewijst de effectiviteit van de rompvorm. 

Saxdor 320 GTO is het tweede model in een nieuwe range van de Finse werf Saxdor Yachts.

De 32 feet variant zal in drie verschillende uitvoeringen op de markt komen waarvan de GTO  uitvoering als eerst zal uitkomen. Dit model is standaard uitgevoerd met een hardtop en open boeg met zonnedek.  De GTR is volledig open variant en later dit jaar volgt de GTC als pilothouse variant.

Alle drie de varianten delen een fraai ontwerp, snelle en krachtige prestaties en een efficiënt romp ontwerp. Het maximaal vermogen zal twee keer 300 Pk zijn waarbij de 2650 kg wegende boot een topsnelheid zal behalen van 50 knopen met optimale kruissnelheid tussen de 20 en 40 knopen. Met de standaard enkele Mercury F300 V8 motor zal de boot een top hebben van 38 knopen met een kruissnelheid van 30 knopen wat nog steeds indrukwekkend is.

In samenwerking met J&J Design heeft Saxdor Yachts een sportieve romp ontwikkeld die zeewaardig, veilig en gemakkelijk te manoeuvreren is. De 320 is modern, sexy en sportief met hoog comfort gehalte met een praktisch dekontwerp en een ruime kajuit met apart toilet. 

Het model is standaard al heel rijk uitgerust met opties die je normaliter enkel op grotere jachten verwacht, zoals de uitklapbare zij terrassen die het achterdek van veel meer opvlakte voorziet. Daarnaast is het achterdek uitgevoerd met een ruime zit die simpel omgebouwd kan worden tot gigantisch zonnedek door de verschuifbare rugleuningen in te klappen.

De 320 laat een uitzonderlijke prijs – kwaliteit verhouding zien met een basisprijs van € 96.390, -* inclusief een Mercury F300 V8 buitenboordmotor.

Sakari Mattila, oprichter van Saxdor Yachts zegt:

Italiaans design, Duitse degelijkheid, Amerikaanse functionaliteit en Franse prijzen hebben mij altijd aangesproken. Bij de 320 is het doel om al deze attributen op te nemen en te combineren met de Scandinavische manier van varen. De 320 GTO is de volgende stap voor Saxdor Yachts, met de komende tijd meer nieuwe modellen. ”

*Prijs is exclusief BTW, vrachtkosten en afleveringskosten.

Saxdor Yachts

Nieuwe voorraad

Saxdor Yachts2022

Alle modellen

Combining the simplicity of a pwc with the comfort of a compact boat. The Saxdor 200 SPORT proves affordable boating doesn’t mean compromising in quality.

The Saxdor 320 GTO (Sakari Mattila, founder of Saxdor Yachts says: “I have always admired Italian design, American functionality and French pricing)